Wolf

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Asta van de Klaverviershoeve. Mijn baasjes vonden deze naam een beetje lang, dus daarom noemen ze mij Wolf. Ik ben geboren op 23 februari in 2001. Ik ben een Duitse herder en ik heb een echte stamboom: mijn moeder heet Gina van Teutopai en mijn vader heet Doerak van de Klaverviershoeve.
Toen ik tien weken oud was, vond mijn moeder dat het tijd werd om op mezelf te gaan wonen. Ik werd toen opgehaald door de familie Bremer uit Zevenaar. In het begin moest ik wel even wennen, want ik miste mijn moeder en mijn broertjes en zusjes een beetje. Maar nu vind ik het erg leuk. Ze hebben een hele grote tuin waar je heel fijn in kunt spelen en gaten kunt graven.

Op deze foto ben ik drie maanden oud. Je kunt goed zien dat mijn oortjes nog niet zo goed overeind willen staan.


Kijk, dit is de familie Bremer. Van links naar rechts zie je Daan, Hans, Robin en Erni. En die pluizenbol, dat ben ik. Hier ben ik met Hans en Robin en het spelen. Een van de taken die je als hond hebt, is het bezighouden van je huisgenoten. Dat lukt me al heel goed. Maar niet te lang, want als pup moet je natuurlijk ook veel slapen.

Hier sta ik samen met Daan op de foto. Dit zijn Robin en ik. Zie je hoe ik gegroeid ben? Ik ben nu al 10 maanden. Mijn oortjes staan nu keurig overeind, zoals het hoort. Maar toch vind ik het soms nog erg moeilijk om goed te luisteren...

Als je zo'n mooie hond bent als ik, moet je natuurlijk vaak op de foto. Ik ben er al erg handig in: kijk eens hoe keurig ik hier poseer. Aan de andere kant van het hek wonen de opa en oma van Robin en Daan. Die opa geeft me wel eens een kaasblokje. Ik moet natuurlijk regelmatig even kijken of er niet toevallig een kaasblokje voor me overschiet.

Kerstmis 2002. Deze foto heb ik naar mijn hondenvriendjes en -vriendinnetjes gestuurd. Die muts staat me goed he?

Copyright 2002, Petra Otten Terug